FIKSNA I MOBILNA PROTETIKA

Za blistav osmeh!

Neverovatno iskustvo u ovoj stomatološkoj ordinaciji! Usluge uvek brzo završe, a pored toga su tako pažjivi i ljubazni.

- Nora Minić

Stomatolozi u ovoj klinici su vrhunski! Imala sam problem sa zubima ceo život. Uz samo par poseta vi ste mi promenili celokupan osmeh, da se uvek osećam samouvereno.

- Lea mudrić

• TOTALNE PROTEZE
• PARCIJALNE PROTEZE
• PROTEZA NA IMPLANTATIMA
• KRUNICE
• MOSTOVI
• ESTETSKE FASETE

Totalna proteza je protetska nadoknada koja se izrađuje kod bezubih pacijenata, odnosno u situacijama kada u vilici nema zuba. Obično su napravljeni od akrilata, a na njih se postavljaju i zubi od istog materijala.

Parcijalna proteza nadoknađuje jedan ili više izgubljenih zuba.

Proteze na implantatima su funkcionalno i ekonomično rešenje za mnoge pacijente. U takozvanom trećem dobu mnogi se suočavaju s nedostatkom zuba. Kako bi ih zamenili, obraćaju se implantolozima u potrazi za najboljim rešenjem. OVO JE EFIKASNO REŠENJE ZA POTPUNU BEZUBNOST.

Zubne krunice – nadoknađuju oštećeno zubno tkivo krunice i potpuno menjaju oblik, veličinu i boju zuba. Mogu biti izrađene od metala, porculana, bezmetalne keramike ili cirkonijumske keramike.

Zubni mostovi su zubne krunice koje su međusobno povezane i oslanjaju se na postojeće zube u viličnoj kosti s obe strane. Da bi se napravio most, potrebno je izbrušiti susedne zube, tako da služe kao oslonci.

Estetske fasete služe za pretvaranje zdravih zuba u estetski idealan niz. Ovisno o tome koje nepravilnosti treba ispraviti, prednja površina zuba može, ali i ne mora biti brušena za izradu fasete. Postoje dve vrste faseta: kompozitne i keramičke. Za više informacija o fasetama kliknite OVDE.

44_DENTAL_PERIC