Dečija stomatologija

Dečija stomatologija je jedna od glavnih grana stomatologije. Bitno je da deca od malih nogu, steknu i usvoje zdrave navike i vode računa o svojim zubima. Zato se prema mališanima ophodimo najbolje što znamo i onako kako mislimo da treba: drugarski i profesionalno!

Koje usluge postoje u oblasti dečije stomatologije?

  • Preventivni pregledi
  • Vađenje mlečnih zuba
  • Popravke mlečnih zuba
  • Zalivanje fisura
  • Edukacija o pravilnoj higijeni zuba

 

Stomatolog će dati detaljne savete o održavanju zdravlja zuba. Pranje zuba kod dece je veoma važno, iako ona to, naravno, ne razumeju u najmlađem uzrastu. Neophodno je koristiti mekanu četkicu za zube a najvažnije je ukloniti sve ostatke hrane i naslage koje ostaju uz desni i u najdubljim delovima zuba, tj. jame i pukotine. Najlakše im je objasniti sistem za pranje “kako pada kiša i trava raste”, a pranje zuba kroz igrice i pesme učiniti zanimljivijim.

Naš savet je da dete poseti stomatologa jednom u 6 meseci. Realnost je ipak drugačija. Mnogi roditelji traže pomoć i stomatološki pregled tek u fazi kada dete oseti bol u zubima ili ima neki drugi problem sa desnima ili vilicom. Dečija stomatologija je tu da vas upozna sa ranom brigom o njihovim zubićima koja stvara osnovu za zdravlje zuba kasnije u životu.